Αρχική | Νέα | Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Έκθεση Ρομποτικής & Αυτοματισμού στην Ελλάδα. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την ελληνική βιομηχανία η παρουσία εταιριών που ασχολούνται με την 4η βιομηχανική επανάσταση.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Έκθεση Ρομποτικής & Αυτοματισμού στην Ελλάδα. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την ελληνική βιομηχανία η παρουσία εταιριών που ασχολούνται με την 4η βιομηχανική επανάσταση.

Στο περίπτερο μας παρουσιάστηκαν 2 εφαρμογές τελευταίας αιχμής στον τομέα της αυτοματοποίησης.

Η πρώτη εφαρμογή αφορούσε την τροφοδοσία μηχανήματος σε συνδυασμό με την εφαρμογή Pick & Place. To Cobot εκτελούσε έναν κύκλο εργασιών 10 κινήσεων που περιλάμβανε μεταξύ άλλων το άνοιγμα & το κλείσιμο της πόρτας του μηχανήματος, την παραλαβή και την τοποθέτηση των κατεργασμένων και των ακατέργαστων εξαρτημάτων καθώς και την περιστροφή του Grip για γρήγορες εναλλαγές των κινήσεων.

Η δεύτερη εφαρμογή αφορούσε το τομέα της συγκόλλησης. Το KR Cobot έχοντας τους 7 άξονες κίνησης και περιστροφής κατέχει συγκριτικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με τους 6 άξονες και είναι ικανό να φτάσει σε νεκρά σημεία κόλλησης για μεγάλο εύρος κινήσεων. Η Netelco SA πάντα με γνώμονα το πάθος για αυτοματοποίηση και εκσυγχρονισμό γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της συγκόλλησης ειδικά για μεγάλα μήκη κόλλησης προσφέρει την τεχνολογία Seam Tracking Laser Sensor καθιστώντας τα KR Cobot ικανά να ανταπεξέλθουν σε κάθε εφαρμογή συγκόλλησης προσφέροντας το τέλειο αποτέλεσμα.

Τα συνεργατικά ρομπότ πρόκειται να διαδραματίσουν βασικό παράγοντα εξέλιξης στην αυτοματοποίηση κάθε βιομηχανικής παραγωγής στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης που διανύουμε. Είναι ικανά να δουλεύουν παράλληλα με το εργατικό δυναμικό απαλλάσσοντας το από τυποποιημένες χειρωνακτικές κινήσεις αφήνοντάς χώρο να ασχοληθούν με εργασίες υψηλότερης προστιθέμενης αξίας στο τελικό προϊόν.

 

Share:
Πάθος για αυτοματοποίηση & εκσυγχρονισμό
Επίσημοι Αντιπρόσωποι
Logo_of_Bosch
kassow-robots-logo
© 2024 Netelco. All rights reserved.
ESPA-logo
Development byTessera Multimedia